fredag 17. juni 2011

Urtesuppe Århus med hjemmelaget knekkebrød

En oppskrift til som er inspirert av grønne fingre-dagen. Denne er sendt inn av Jon-Inge Hansen.

Urtesuppe
2 håndfuller hakkede urter
2 ss smør
2 ss mel
2 fedd hvitløk
½ l vann
1 terning hønsebuljong
½ l helmelk

Hakk urter etter egen smak. Jeg brukte løpestikke, kinagressløk, bjørnerot, salvie, estragon, litt mynte og litt brønnkarse. Bør være løpestikke og en løkvekst. Bjørnerot er fint! Ellers duger oregano, persille, basilikum, dill osv.
Surr urtene og hakket hvitløk i smør, rør inn melet og spe med buljong. La småkoke i 15-20 minutter. Purer urtene med en stavmikser. Spe med melk og la det koke 10 minutter til. Ha oppi litt ferske urter ved servering.

Hjemmelagde knekkebrød

4 dl sammalt hvete, grov
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann

Sett stekeovnen, helst på varmluft, på 160 °C. Bland sammen alt det tørre og rør inn vannet. Fordel blandingen på 2 stekeovnsplater kledd med bakepapir. Bruk slikkepott og fordel blandingen jevnt utover. Skjær i passende biter, gjerne med en pizzaskjærer. Stek begge platene samtidig i 1 time og 10 minutter. La platene bytte plass i ovnen etter halv steketid. Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevar dem i tett boks.

Tips: Du kan gjerne improvisere med rug i stedet for hvete, gresskarkjerner, valnøtter eller andre nøtter og frø etter egen smak. Det henger (merkelig nok) sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar