søndag 3. juli 2011

Hjemmelaget hylleblomstsaft

Denne er ærlig og redelig stjålet fra siste nr. av Allers. Grunnen er at den ligner veldig på den måten Anna, en nær bekjent av meg, laget den, og i så fall vet jeg at den er veldig god.

Ingredienser (nok til ca. 2,5 l saft):
30 hylleblomsthoder
1,5 kg sukker
3 sitroner
135 g sitronsyre
1,8 l vann

Fremgangsmåte:
1. Plukk hylleblomsthodene når de er tørre og rist av eventuelle insekter.
2. Kok opp vannet i en stålpanne og tilsett sukker. Rør slik at sukkeret oppløser seg. Ta sukkerlaken vekk fra varmen og la den stå til avkjøling i 10 min.
3. Tilsett hylleblomstene og rør. Skjær sitronene i tynne skiver og tilsett dem.
4. Tilsett så sitronsyren og la blandingen stå under et klede over natten.
5. Neste dag heller du blandingen først gjennom et dørslag og så siler du blandingen gjennom et rent tøystykke.
6. Hell så saften over på rene flasker som oppbevares kjølig. Bruker du plastflasker kan saften fryses.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar